Friday, December 16, 2011

"Terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata, buruk padahnya"

Berapa ramai umat manusia kat dalam dunia ni sedar dengan pepatah kat atas ni?
Kebanyakannya bila seseorang nak spill out something, main sedap mulut saja.
Tak kira siapa. Tua atau muda, ada pertalian atau tidak.

Diri sendiri pun pernah mengalami.
Pun pernah terlajak kata, apatah lagi di lajakkan.


Susah juga nak story kat sini.
Nanti ada yang kata saja nak buka pekung di dada.
Bukan semua orang faham dan mengerti niat kita.
And kebanyakannya tak kan faham.
Kalau faham pun, mungkin ada putar belitnya.
Nanti, akan ada lah yang terbelit.


Apa-apa pun, tak kira lah sesiapa sahaja, sebelum berkata-kata, kita kena bagi salam dulu.
Paling-paling pun, tengok kiri kanan.
Bukan dengan emosi.
Sebab aku sendiri pun, setiap kali aku di kata macam-macam oleh orang...

"Que sera-sera.. what will be, will be"

No comments:

Post a Comment